Online workshops

Welcome my dear friends and lovers of Byzantine iconography!


Since i started to teach Iconography workshops in USA and Europe( 2015) i received a lot of invitations to teach in different countries but travelling all year is not possible for me.

With God’s help, in 2018  I started a successful project of teaching Byzantine iconography online. These online classes are bringing together more then 70 students each year.


It is already our 3rd year.

If you are interested in studying Byzantine Iconography with an experienced Iconographer and Theologian, please check the information below . For more information and even a free trial please write me a message to my personal page : Danie Neculae (https://www.facebook.com/daniel.neculae)


Enjoy the Demo for English and French classes:

Learning Byzantine Iconography with the Iconoghrapher Daniel Neculae


Apprendre l'iconographie Byzantine avec le maître iconographe Daniel NeculaeReviews

Dear new students, I invite you to read the reviews written by the iconographers who came to my workshops:

 "Quel moment merveilleux et intense nous avons passé avec toi, comme maître Iconographe ! Que dire de ce  "temps" plein d'un parfum si léger et souligné d'un  souffle si pur, qui nous ont entraîné dans l'ivresse de l'âme. Nous avons aussi pu apprécier le goût subtil d'un café offert en toute amitié et écouter bouche bée tes directives et ta formation donnée avec tant d'humilité. Aussi, nous avons pu ressentir ta discrétion lorsque nos yeux s'humidifiaient devant tant de beauté et devant le dévoilement du secret divin de l'icône. Merci cher Daniel pour tout ce moment gravé dans nos cœure et n'oublies jamais que tu es "plus", "beaucoup plus" que ce que tu penses. Je t'embrasse très fort et ce n'est qu'un début pour nos rencontres. "

________________________________________

"Merci Seigneur d'avoir permis cela  !
Cette expérience intérieure intense. Jésus présent. Jésus gravé dans nos coeurs comme sur la planche. Merci Daniel. Merci bien sûr pour toutes ces nouvelles techniques apprises, mais merci aussi pour ton art de vivre,  merci d'être au monde et de vivre chaque instant de ta vie dans la Foi. Il y a donc,  en ce moment,  sur les bords de la Moselle, un homme au service de Dieu, dont la générosité n'a d'égal que le talent. Un grand pédagogue qui enseigne l'iconographie avec patience, humilité et bienveillance.  Ce stage a fait grandir ma foi, il m'a...comment dire, comment trouver les mots  ? Larmes de joie. Je pense à cette vidéo que tu nous a montré, cette dame âgée, en Roumanie, à qui son fils montre l'icône de la Vierge qu'il vient de faire : cette émotion vraie, forte, pure. C'est cela que je ressens. "

________________________________________ 
"Am fost impresionata profund de staruinta, seriozitatea, rabdarea, consecventa si atentia domnului profesor Daniel Neculae. De asemenea,  a dovedit ca este un om constiincios, cuviincios, care si-a luat in serios responsabilitatea de ”mentor” si pentru care am toata admiratia ca profesor model ce este ... caci traieste cu constiinta reala ca trebuie sa inmulteasca talantul dat de la Dumnezeu. Apoi, sunt multumita de faptul ca toate au fost minutios si cu grija pregatite pentru cursanti, inclusiv rugaciunile de dinaintea lucrului, pentru invocarea sau implorarea harului Duhului Sfant, ca o pregatire sufleteasca de dinaintea lucrului. Tot asa, apreciez eforturile domnului profesor de a ne ajuta:  la un moment dat, constienta de faptul ca trebuie exercitiu, timp si truda pentru a ajunge la performanta domniei sale, parca imi pierdusem rabdarea...dar domnul profesor nu s-a lasat, ci a continuat cu aceeasi rabdare sa-mi arate. In concluzie, am fost niste rasfatati. Am parcurs cu multa migala impreuna cu domnul profesor etapele pictarii unei icoane bizantine... si am toata admiratia pentru domnul profesor. Consider o adevarata binecuvantare si sansa acest curs. "

________________________________________ 
"Insemnatatea cursului sau semnificatia lui in cateva cuvinte: revelatie, binecuvantare, incredere, frumusete, inviere, bucurie, siguranta, progres, normalitate. Va multumesc pentru aceasta sansa si pentru timpul acordat!... Acum stiu tinta.....si progresul e semnificativ sau vizibil....m-au incredintat de acest fapt cei cu care lucrez, care au recunoscut in final ca am facut o treaba buna sa particip la acest curs...Nu am uitat nici de colegi, de atmosfera calda si de mediul ambiant placut...A fost super si imi pare rau ca s-a terminat cursul. O sa-mi lipseasca tot! Doamne ajuta!"

________________________________________

"Eu personal, pe langa cantitatea de informatie noua, m-am incarcat cu multa energie pozitiva si liniste sufleteasca...si simt ca o perioada lunga ma voi "hrani" spiritual cu aceasta energie si voie buna capatata la acest curs."

 ________________________________________ 
"Deschiderea fata de cursanti, noi prieteni, diversitatea de cunostinte teologie a profesorului in afara de ceea ce tine de pictura, imbinarea teologiei cu arta pictarii unei icoane, prin acele mici degresiuni, Sf. Scriptura, Sf. Parinti, Pateric, etc."

________________________________________  

"Va multumesc pentru tot ceea ce ati facut, pentru cat v-ati ostenit ca acest curs sa aiba loc si ca totul sa desfasoare atat de frumos! Slava Bunului Dumnezeu pentru toate!
Doamne Ajuta la mai multe astfel de editii! Peste ani si ani (cand vom fi batrani:))  vom fi tare fericiti sa ne aducem aminte ca am facut parte din Prima Editie!!!

________________________________________

"Sunt foarte multumita ca acest curs a avut loc. Multumesc tuturor care au facut posibil ca un vis sa devina realitate. Si realitate deosebit de utila pentru activitatea si performantele viitoare. Slava Domnului pentru toate!"

________________________________________ 

"Sunt foarte multumita ca am reusit sa inteleg si sa execut chipurile/ straturile fara sa amestesc/ acopar/ sterg straturile anterioare sau desenul initial. A fost de mare ajutor calitatea si dimensiunea blatului, pensoanelor, etc. Sunt deosebit de multumita de faptul ca inainte de curs ne-a fost citita rugaciunea pentru iconari de catre parintele paroh. Nu am ramas fara raspunsuri, dimpotriva am aflat multe lucruri noi care influienteaza calitatea lucrului si de care nu stiam sau nu eram constienta de importanta lor."

________________________________________ 
"Atmosfera de curs. Disponibilitatea si accesibilitate profesorului. Rabdarea acestuia, perseverenta si daruirea fata de aproapele-cursant."

________________________________________ 
 "Experienta Unica.. Poate vor mai fi si alte editii, dar nu stiu ce ar putea fi mai bine organizat, mai bine facut din toate punctele de vedere. Daca si urmatoarea editie va fi asa, atunci nu mai plec de la curs. Facem un atelier si lucram cu totii acolo! Glumesc! Dar peste asta, a fost sentimentul, starea: ,,Doamne, sa facem trei colibe ... !!!,, si ,,Ascultati tot ce va va spune sa faceti !!!,,....stare imprimata cu siguranta de atmosfera sarbatorii marelui praznic al Schimbarii la Fata a Domnului Hristos si a postului Adormirii Maicii Domnului.. Acest curs a fost un dar de la Dumnezeu pentru noi toti."


<!--[if gte mso 9]>